there’s a message behind..

Zaman sekarang udah banyak banget iklan-iklan yang kreatif dalam segi gambar dan penyampaian pesannya. Ternyata kreatifitas juga bisa dituangkan dalam membuat iklan yang menarik dan persuasif. See of these pic!🙂

Lifebuoy Handwash

Lifebuoy Handwash

Di iklan sabun cuci tangan dengan tag line “You eat what you touch” ini, sang pembuat bisa aja bikin maksud supaya kita cuci tangan sebelum nyentuh makanan. Pengibaratan tangan yang kotor sama aja kaya tikus yang jorok menurut saya lucu bgt apalagi tikusnya dibentuk seolah-olah cupcakes. hehe

Harley Davidson

Harley Davidson

 “Stop Dreaming”. Only harley davisdson can make it real. hmm mungkin itu maksud si pembuat iklan. Di iklan ini digambarkan orang yang lagi megang kursi roda bermimpi kalo ia sedang naik harley. Kreatif dalam pengibaratan dan maksud iklannya.

Shcick

Shcick

haha ini sedikit berlebihan sih, tapi lucu ko. Sampe jenggot di tato pun bisa ke cukur dengan kekuatan 4 siletnya. hehe

kalo yang ini iklan Indonesia gitu sih, tentang anti rokok. kreatif banget dengan nyamain tagline kaya produk-produk rokok tapi dengan perbedaan gambar, tagline dan pesan yang malah memberi inspirasi agar orang berhenti/menjauhi rokok.

Jadi, dibalik kreafitas ide-ide iklan yang sekarang semakin unik dan variatif pasti ada pesan tersembunyi yang ingin disampaikan. Asal kita pintar membaca, pasti ngejadiin iklan itu makin menarik dan terinspirasi.🙂

Leave a comment »

The Legendary Names Behind Technology

  • Bill Gates – behind “Microsoft”

Semua orang pasti tau Bill Gates. Dia adalah orang terkaya no.1 di dunia. Dia adalah salah satu dari founding fathernya Microsoft (perusahaan software komputer no1 di dunia). Pada masa mudanya dulu Bill suka sekali bolos sekolah, tidur di kelas, bahkan bill pernah masuk penjara akibat nyetir sambil ngebut padahal dia belum punya sim.hehe Bill menciptakan software pertamana ketika dia umur 13 tahun.*hebat. Di masa sma nya dia membuat usaha kecil-kecilan software dengan teman-temannya. Setelah berhasil masuk Harvard, 3 tahun kemudian Bill memutuskan untuk keluar, alasannya adalah agar ia lebih konsentrasi buat ngerintis Microsoft. Dan akhirnya pengorbanannya membuahkan hasil sebagai orang terkaya no.1 di dunia.

  • Steve Jobs – behind “Apples”

Ini adalah saingan Bill Gates dalam usaha komputer. Dia juga sama-sama drop out kuliah demi usaha ini. Steve Jobs mendirikan Apple pada tahun 1976 bersama temannya Steve Wozniak. Tpi di tahun 1986, Steve Jobs resign dari Apple dan menyebabkan perusahaan tersebut hmpir bangkrut. Tapi di tahun 1997 Jobs kembali dan menyelamatkan Apple dengan mengeluarkan i-Pod yang laris hingga detik ini. Selain itu, Steve Jobs juga CEO dari Pixar Animation Studio. Ia tercatat sebagai orang terkaya no.140 di dunia.

  • Tim Berners-Lee – behind “World Wide Web”

Awalnya Tim yang berkelahiran di Inggris tahun 1955 menginginkan agar seluruh komputer di dunia bisa berkomunikasi. Sebelum Tim menciptakan www, internet cuma bisa dipakai oleh para ilmuwan untuk penelitian. Tahun 1980, Tim mulai nyiptain konsep HTML (hyper textmarkup languange) yang menjadi bahasa komputer dalam berinternet. Dan akhirnya pada Agustus 1961 terciptalah website pertama secara online. Penemuan internet ini is free for all!.Ciptaannya ini tidak ada hak paten, copyright, royalti, dll, supaya semua orag bisa menggunakan teknologi ini. Sejak ditemukan, masa internet pun dimulai. Tim mendapat gelar kebangsawanan dari Ratu Inggris dan menjadi top100 orang paling berpengaruh di abad 20 versi Time Magazine.

  • Douglas Engelbart – behind “Mouse”

Karena beliau penggunan komputer menjadi lebih mudah. Dia membuat mouse pertama kali pada tahun 1963. Awalnya cuma terbuat dari kotak kayu yang dikasih dua roda. Lisensi penemuan ini kemudian beliau jual ke Apple Computer seharga 40000 us$!. Kenapa sih alat ini namanya mouse? Karena emang bentuknya mirip tikus dengan kabel sebagai buntutnya. Meskipun udah ada yang namanya wireless, tetap saja namanya tidak berubah. Mouse.

  • Akio Morita – behind “Sony”

Sony didirikan tahun 1946, saast Akio Morita berumur 25 tahun. Sony adalah gabungan bahasa latin yaitu “Sonus” yang artinya suara, dan “Sonny Boy” yang artinya orang yang selalu sukses. Akio Morita terkenal dengan orang yang berkemauan keras. Saat mempunyai ide untuk bikin radi atau tape recorder yang compat dan bisa dibawa kemana-mana/portable, semua orang meremehkan beliau, tetapi di tahun 1979 beliau berhasil membuat idenya menjadi kenyataan dengan ditemukannya teknologi yang bernama music player portable  atau walkman yang legendaris.Sampai saat ini Sony sudah memproduce beberapa alat teknologi seperti laptop, televisi, handphone, dll.

Leave a comment »

10 Paradox and its opinion

I try to give my opinion about 10 paradoxes by Mihaly about creative people, and here the paradoxes and my opinions:

1.      Creative people have a great deal of physical energy, but they’re also often quiet and at rest.

Creative people mostly have a great deal with physical energy because they usually think out of the box and distribute their creative think by physic like using by their body language to represent their creative think. They also often quiet and I think the quietness of them means inside their mind they think something extraordinary.

2.      Creative people tend to be smart yet naive at the same time.

Creative people tend to be smart because they have unordinary thinking skills that can make them easier to understand something and maybe solving problem even though they do it in their own way and. They tend to be smart because they see something different and usually not in the same pattern. Because of that too they tend to be naïve at the same time. Usually they said anything that come to their mind but common people think what they say is not feasible.

3.      Creative people combine playfulness and discipline, or responsibility and irresponsibility.

Creative people combine playfulness and discipline. They play to get creative idea, to learn from something they don’t know, to get inspiration and dream something. They combine it with discipline in order to implement their ideas. A Creative people are responsible of what their ideas and its implementation, Irresponsible about their huge of creative thought which can be unpredictable and has no limit.   

4.      Creative people alternate between imagination and fantasy, and a rooted sense of reality.

I think everybody is live with imagination and fantasy. But creative people usually try to make their imagination achieved even though their imagination is not possible. Their sense of reality can make them try to make something impossible become possible. With creativity, the imaginations that you dream would become real.

5.      Creative people trend to be both extroverted and introverted.

Not all creative people follow trend to be both like that. They should not influence by trend, creative people should be just they are.

6.      Creative people are humble and proud at the same time.

It can be one of creative people typical. They usually do not want to show up and let other people judge their idea or creativity. An idea/creativity that can be accepted, brilliant, and based on their invention can make their proud at the same time.

7.      Creative people, to an extent, escape rigid gender role stereotyping.

Most of creative people escape rigid gender role stereotyping, because they want to have no limit in their creativity.

8.      Creative people are both rebellious and conservative.

Because they have an extraordinary idea and usually the creative idea is unusual for common people, it can lead they are rebellious. They want their unordinary idea accepted and they try to make it happen. Other people see this way as a rebel. Creative people belief in their idea and they think it is not impossible like other people though. They both have rebellious and conservative.

9.      Most creative people are very passionate about their work, yet they can be extremely objective about it as well.

Yes, they are passionate of their work. Because their work usually one kind of inventions of their thought, absolutely they enthusiast and have big passion to make it real. Surely they can be extremely objective about their work in order to make it extraordinary real.

10.  Creative people’s openness and sensitivity often exposes them to suffering and pain, yet also to a great deal of enjoyment.

The idea of creative people usually thought impossible by other people. They rejected and not well accepted can make them sensitivity. The process of implementation their idea or creativity can make them suffering and pain. But I think that creative people also have joy in each process and project they conduct.

 

Leave a comment »

Ice Jewelry

ice-jewerly1Here is a quite interesting concept of Katharina Ludwig – Ice Jewelery! Ice Jewelery Concept emphasizes the water value to human existence. The designer’s idea is to contrast warmth of the human body and coldness of ice. Ice Jewelery melts down to delight your skin. This is where your body warmth comes to destroy the beauty expressing the supreme energy it possesses by melting the ice.

Ice Jewelery Collection includes earrings, rings, necklaces, etc. They vary in shape and design. Cubs, cup-like, oval shapes are characteristic. Also, Katharina Ludwig doesn’t make quite big difference among the jewelry she uses – she combines gold and ice, silver and ice, other metals are used too. Some of the pieces are designed to catch the remaining drops of water, others allow the ice to melt directly onto the wearer.

Of course, every time the jewelery melts it will have to be recreated. Thus you can try to be the designer of your own jewelery. The idea of melting jewelery is very sensual. This is more appropriate for a romantic date.

Leave a comment »

Perfume Ring

perfume_ring1

                              perfume_rings_layout  marc-jacobs1    2006171957340573466_rs1     

Zaman sekarang parfum ternyata gak hanya ada dalam botol-botol kaca yang rawan pecah jika dibawa bepergian, sekarang udah banyak banget parfum yang ada di dalam cincin. Ko bisa? iya, inovasi ini emang buat cewe yang suka praktis dan pengen selalu wangi. Merk-merk cincin parfum ada dari marc jacobs, Johanna Janson, versace, dll. Selain unik dan praktis, cincin parfum ini bisa dibawa kemana-kemana. Tetapi sayangnya gak semua model cincin cocok dengan outfit kita. Jadi sebaiknya pilih yang paling pas, agar serasi dengan gaya kita.

 

Leave a comment »

Face Lift

Face lift itu  apa sih? Face lift itu salah satu operasi untuk kecantikan atau biasa disebut cosmetic surgery. Face lift ini adalah operasi yang bermanfaat untuk menghilangkan gelambir-gelambir atau keriput yang ada pada muka atau leher. Biasanya gelambir-gelambir ini terjadi karena proses penuaan, stress, dll. Seseorang yang melakukan face lift biasanya akan tampak lebih muda dan kulitnya akan terlihat kencang. Menurut saya, seseorang yang melakukan facelift hanya untuk mempertahankan kecantikan dan membuat lebih percaya diri. Mungkin prioritas utama seseorang dalam hidup berbeda-beda, tetapi bagi saya sebaiknya syukuri saja apa yang sudah diberikan dan nikmati setiap proses kehidupan.

Biaya yang dibutuhkan sangatlah mahal dan harus dilakukan di dokter2 bedah terpercaya. Di Indonesia, operasi ini memakan biaya diatas 50 juta. Dibalik hasil facelift yang memuaskan, tentunya ada resiko juga didalamnya. Konsekuensi nya antara lain pendarahan dalam, kerusakan pada muka, saraf membeku di kulit flaps, infeksi, dll.

Contoh hasil Face Lift:

lift-magic-example

Madonna

Madonna

Leave a comment »

Green Heart

Lets get green heart by:

– NOT USING PLASTIC BAG
bring your own bag if you go shopping. if you buy a small amount, better to carry on than use plastic bag.

-SWITCH OFF, IF NOT USE.
turn of your lamp in the afternoon or if you room is bright enough. take off your tv, hairdryer, computer, charger, or anything after you’ve alrady use, because the electricity is still run if the cable still in the steker.

-LOCAL FOOD
choose local food product as your daily food, because if you always eat import food it can’t be good for your health.cause thus product maybe delivered from other continent and the food can be contain with carbon dioxide emission.

Leave a comment »

Illuminating Prayer Rug – Sajjadah 1426

prayerug

Lighted sajjadah or prayer rug – comes from a Turkish designer, Soner Özenç. The Britain-based designer uses light as an integral element in his imaginative creations. This modern piece that he calls Sajjadah 1426 (1426 is the year 2005 in the Islamic calendar), combines technology and the Muslim culture.

Sajjadah 1426 is a piece of art and a great example of the electroluminescent phosphor printing technology. It is also quite practical. It assists the person who performs the divine service of prayers, called namaz, not just by creating an amazing atmosphere, but by actually finding the right direction to pray towards.

With the help of an imbedded compass module, the lighted motifs of the rug turn brighter the closer the rug is turned toward the direction of Mecca. This modern sajjadah introduces a brand new experience in the daily performance of namaz.

Leave a comment »

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.